Hengen kaste Ilmestyskirjan mukaan

 

 

Profeetta Joelin mukaan aikojen lopussa tapahtuu suuri Hengen vuodatus. Ilmestyskirja on loppusana kaikesta. Mainitaanko Hengen vuodatuksesta myös ilmestyskirjassa?

 
Elsa Luukkanen, Turussa 18.9.1955

Yksi kommentti puheeseen “Hengen kaste Ilmestyskirjan mukaan”

  • dan says:

    Hyvä puhe. Ihmeistä, profetoimisesta, hengen kasteesta, totuudesta, jne. on pääästävä vielä eteenpäin… käsitteisiin, joita tavallinen ihminen voi ymmärtää. Ts. nämä käsitteet on kyettävä selittämään omin sanoin ja ymmärtämään yhä selkeämmin Raamatun valossa. Eksytys on vahva, jos jäädään ”kaanaankielen” tasolle. Elsa sanoo puheessaan: ”Ei riitä, että profetian henki on kirjahyllyssä”. Whiten teokset eivät vie sinua taivaaseen. Elsa ottaa myös esimerkin Johannes Kastajasta. Hän ei tehnyt yhtään ihmetekoa, mutta sai koko Jerusalemin liikkeelle ja monet ihmiset ottivat kasteen. Hänessä oli profetian henki, hänen sanansa PH:n voitelemana osuivat vahvasti ihmisten sydämeen. Profetian henki puhuu totuudessa, totuudesta, suoraan asiaan, halkaisee luut ja ytimet, valaisee ja kirkastaa sanan (Jeesuksen). Eikös Paavali kehoita tavoittelemaan profetoimisen armolahjaa – siis totuudessa seisomista, suoraselkäisyyttä, rehellisyyden puhtautta, vilpittömyyden voimaa, kirkasta katsetta, selvänäköisyyttä. Profetian henki ohjaa rakentavaan suuntaan, kirkastaa oikeutta ja paljastaa valheen, lohduttaa (kirkastaa armon ja rakkauden). Vuohet ja lampaa tuomiolla: toiset tekivät ihmeitä Jeesuksen nimessä, toiset rakastivat lähimmäisiään sillä rakkaudella, joka Hänestä oli lähtöisin. Totuus tekee vapaaksi ja missä Herran henki on, siellä on vapaus. Rakkauden täyttämä ihminen säteilee rakkautta muihin ihmisiin. Tyhjästä ei voi enää puristaa, mutta täytetty astia valuu yli. Stressattu ihminen ei jaksa, paljon rakkautta saanut säteilee. Lampaat siis rakastivat sillä rakkaudella, jota olivat saaneet. Yhdistetään tämä rakkaus, profetian henki, vuorisaarna, ja hengen hedelmä. Kaikki yhtä ja samaa, Jumalan dynaamista persoonaa, jota on vaikeaa kuvailla, mutta joka saa ihmiset kuuntelemaan ja kunnioittamaan, tekemään valinnan seurata tai hyljätä. Se vihastuttaa ja ihastuttaa, kummastuttaa ja hämmästyttää. Millaista ihmistä sinä arvostat? Millaisen ihmisen läheisyydessä on helppo olla? Jeesus puhui niin kuin se, jolla valta on. Jeesuksen sanat pistävät kohtaamaan oman itsemme, ne haastavat, mutta niissä on myös voima, joka kantaa kuin tuuli joka nostaa ilmaan. Kuvittelepa joku joka kertoo sinulle suoraan totuuden sinun sisimmästäsi, puhuisi asioita, joita et ole osannut pukea sanoiksi, näyttäisi sinun väärät tekosi ja itsekkyytesi, sydämesi laiskan asenteen jne. Tätä kertoessaan, et koe kertojaa uhkana, et epäile hänen sanojaan, koska ymmärrät kaiken todeksi ja totuudeksi sinusta. Kertojan sanoista, olemuksesta, ja viestinnästä ei kuulu tuomiota, eikä halveksuntaa. Kun totuus itsestäsi paljastuu askel askeleelta, jokaiselle askeleelle Kertojan olemus antaa innoittavaa voimaa, koska kertoja välittää ja rakastaa sinua. Huomaat, että Kertoja haluaa tehdä sinusta puhtaamman, jotta voisit paremmin, olisit eheämpi ja yhä enemmän sellainen kuin Hän sinut alunperin tarkoitti olevan. Elävä ihminen. Jumala antoi elämän, puhalsi hengen sieraimiin.

Kommentoi:

Kirjaudu kommentoidaksesi.