Autuaallinen toivo

 

 

”Oletko valmis pasuuna kun soi, tänään Jeesus Kristus tulla voi?” (laulun sanat)

Raamattu kertoo meille maailmanlopun dramaattisista ja katastrofaalisista merkeistä ja Jeesuksen Kristuksen kaikkialla näkyvästä ja kuuluvasta takaisintulosta. Maailman kriisien keskellä voit olla turvassa. Jumalan omana sinun on turvallista elää ja kuolla. Johanneksen Evankeliumissa meille luvataan näin: ”Älköön sydämmenne olko levoton, uskokaa Jumalaan ja uskokaa Minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta. Enhän Minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijaa.” Oletko valmis, kun pasuuna soi?

 
Onni Rytkönen, Lahdessa 6.1.2008

Toivo Jeesuksen takaisintulosta

 

 

Jumala piti hyvin tärkeänä ilmoittaa takaisintulostaan kansalle. Uusi Testamentti puhuu Jeesuksen takaisintulosta 318 kertaa ja Vanha Testamentti jopa 1500 kertaa. Kristuksen toinen tulemus ei tule olemaan salainen. ”Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo.” (Matt 24:27). Tuota tapahtumaa kutsutaan autuaaksi toivoksi. ”Sinä päivänä sanotaan: ”Tämä on meidän Jumalamme! Häneen me panimme toivomme, ja hän pelasti meidät. Tämä on Herra, häneen me kiinnitämme toivomme, iloitkaamme ja riemuitkaamme! Hän pelastaa meidät.” (Jes 25:9).

 
Onni Rytkönen, Lahdessa 23.4.2005

Rohkaisija Barnabas

 

 

Apostolien teoissa luemme miehestä nimeltä Barnabas. Nimi tarkoittaa rohkaisijaa. Barnabaksen valoisalla ja myönteisellä elämänasenteella oli kauaskantoiset seuraukset. Myös me, itse kukin, tarvitsemme rohkaisijaa. Samoin jokainen meistä voi toimia omassa ympäristössään rohkaisijana.

 
Onni Rytkönen, Lahdessa 8.7.2006

Seurakunnan tarkoitus

 

 

Seurakunta on Jumalan suunnittelema organisaatio, jossa Jumala opettaa meitä rakastamaan toisiamme. Jumalan antama tehtävä seurakunnalle on viedä hyvä sanoma kaikkeen maailmaan.

 
Onni Rytkönen, Helsingissä 22.10.2005